Malta

Åh, herregud. Nu åker vi strax! Jag och Hilda. Vi ska fara till utomlandet. Vi ska ju hälsa på Krizz på Malta! Ska bli grymt kul!
 
Men jag har lite packångest. Har packat ner allt som stod på min packlista (utom DS:et, för det har Jesper slarvat bort (är rätt säker på att det är han i alla fall - varför skulle JAG slarva bort MITT DS liksom..?)) men det känns ändå som om jag har glömt något viktigt.
 
Svårt med vädret också. Är så himla länge sedan en kände värmen så en har glömt bort vad en har på sig! Men jag har bara packat ett par jeans, så nu får det för sjutton gubbar vara varmt God Dammit.
 
(OBS Jag har väldigt medvetet bytt ut "man" mot "en" eftersom "man" är en man så klart, och det jag syftar på är något generellt - Hurra för att språket utvecklas!)
 

Vår färdiga Sänggavel

Kom ju på att jag faktiskt aldrig lade upp vår fina färdiga sänggavel som jag och Joppe gjorde helt själva.
Vi är faktiskt väldigt nöjda om vi får säga det själva!

 

Så här gjorde vi i alla fall:

 

1. Köpte en spånskiva (12 mm) på Bauhaus i lämpligt format (dubbelt så hög som sängen - lite bredare än sängen).
2. Mätte ut hur många rader med knappar vi ville ha, samt hur de skulle sitta, och borrade hål o skivan.
3. Limmade fast tjock skumgummi på framsidan av skivan.
4. Klädde in skivan i vadd - och häftade fast med häftpistol på baksidan.
5. Klädde in skivan i tyget och häftade fast på baksidan (asjobbigt med hörnen!).
6. Köpte knappar (som man klär själv) och klädde dem med tyget som blivit över.
7. Fäste knapparna med hjälp av tandtråd (går ALDRIG av) och fäste med platta metallringar på baksidan. 
8. Vi satte inte fast vår sänggavel i väggen, utan den står bara fastklämd mellan väggen och sängen.

 

Det var faktiskt kul, även om vi så klart blev lite sura ibland, så känns det verkligen som om den var värt det!


Stugan

Joppe har ett lantställe. Eller ja, Joppes mor har ett lantställe. Och på denna ö i skärgården så står det en liten stuga nere vid vattnet som Joppe kallar för sin egen.

Så den ska vi mysa till nu inför sommaren (eftersom vi ju bara har två veckors semester tillsammans så kommer vi behöva göra helgerna till semestrar också, och det gör man genom att åka ut till "stugan" har jag hört. Tror man ska bråka om stugan på en massa sätt också men vi får se hur det blir..).

Sjukt fint, men väldigt omysig för tillfället:

 
Så vi ska måla lite (bland annat bänken) och fixa med lite täcken, filtar och kuddar och sängbord och lampor och ljuslyktor (allt ordnar sig med ljuslyktor) och få det supermysigt! Kommer bli så himla bra, hoppas vi!
 
Vi ska antagligen bygga en sänggavel här med, fast denna gång i trä (vitmålad), och inte i tyg och spånskiva. Så det blir lite mer sjölantligt. Förhoppningsvis klarar vi det också, utan att ta livet av varandra.

Kalmar

Var ju och hälsade på min Jokohanna i Kalmar i helgen! Det var så himla mysigt, och vi hade världens bästa helg!

Vi kom dit på fredagskvällen, efter att ha åkt buss i sju miljoner år ca, men det funkar ändå. Billigt och man får en hel del gjort (Läst) på bussen. Och det är ju helt klart roligare när man är två (även om den ena är en jätte som måste sitta fyrdubbelvikt i sätena). Men vi var så himla trötta allihopa så vi snackade lite skit, men sen däckade vi nästan direkt, haha!

På lördagen gick vi en sväng på stan (lköpte årets Converse), fikade i solen vid hamnen, åt GOD mat på Saluhallen, och tog en kaffe på torget. Så himla bra väder! På kvällen kom några av Jokos kompisar över och vi umgicks ett tag innan vi gick till Harrys en sväng. Dansade lite, och sedan gick vi och åt kebab - på stället där de har den allra godaste kebabsåsen (i Stockholm finns ingen kebabsås - det är typ en av de sakerna som jag saknar mest hemifrån - de har bara vitlökssås eller röd sås).

På söndagen åkte vi till Öland! Var på Paradisverkstan och spanade in massa saker som vi ville ha och som vi kanske ska köpa i sommar sen... Sen åkte vi över alvaret till Östra sidan och fikade på världens sötaste lilla lanthandel/café. 

Sen åkte vi hem till Stockholm igen.

Saknar redan min lilla Jokohanna så himla mycket!


Joko & Joppe i hamnen

Paradisverkstan

Lanthandeln


BAG LÖV

Jo men visst så atte. Nu har jag net-a-porter.com:at denna. För jag har varit kär i den i flera hundra år.
Och nu fick det vara nog. Så nu är den på väg. Och jag är exalterad och väntar!

Resor!

Jag gillar som bekant att resa. Och snart åker jag och my darling Hilda till Malta för att hälsa på Krizz
MEN, sen skulle jag vilja åka på någon mysig weekend resa med mig lilla lover. 
 
Jag vill (så klart!) åkta till London (the second love of my life), eftersom jag absolut inte hann med allt jag ville när jag och Öjje var där i höstas, plus att Joppe inte har varit där på jättelänge, och jag vill se The Lion King. 
Men Joppe tycker inte att vi ska åka dit eftersom båda har varit i London tidigare (även om det var ett tag sedan för hans del som sagt), och han hellre vill åka någonstans där vi inte har varit..
 
Så nu har vi kommit fram till 3 olika valmöjligheter...
 
London (som jag vägrar släppa), Budapest och Dublin.
 
 
 
 
Så nu är frågan, what to do, what to do..?
 
Dags att jämföra priser kanske.. Och kolla vad vi kan komma undan billigast (men med komfort så klart) med.
För vi åker ju till Madeira i Juli, och då ska vi flyga från Kastrup, så då tänkte vi passa på att hänga lite i Köpenhamn två dagar innan vi flyger.. Och det kostar ju också pengar tyvärr.. Varför måste saker kosta pengar?
 

Bättre sent än aldrig..


RSS 2.0