Bara TVÅ dagar kvar!!!

LONDON BABY!

Nu är det bara två dagar kvar tills jag och Soff är i London hos Marielle.
Ska bli så grymt skoj. Vi ska strosa runt och picknick:a i parker och självklart festa lite grann oxå =).
Ska bli spännande att träffa Mariells nya boyfriend oxå. David. 
Jag är dock lite rädd för att jag ska hoppa på och antasta alla som jag pratar med. Av det manliga könet alltså. Britter alltså.
Jag är ju lite svag for the british accent.

LÄNGTAR!


Alexander Rybak - igen!

JAAAA!Jag fick som jag ville. Och för en gångs skull så tyckte hela Europa precis som jag!
Alexander Rybak vann hela Eurovision Song Cotest 2009. För han var så himla fin! Och duktig. Och bra. Och alldeles, alldeles underbar!

Eurovision Song Contest 2009 Semifinal 2

(Texten kommer lite i efterhand eftersom Hildas dator inte funkade som vi ville. Jag fick sitta och skriva i Word.. )

Ok... Dags för semi nr2. Med min älskling Alexander Rybak som tävlar för Norge.. Med mig har jag idag bara min medkommentator Hilda.. karro tar hand om sin gravida vän.. Så nu har Hilda och jag 7,5 poäng var att dela ut. Fortfarande 15 som är toppoäng.


Öppningsnummer.. ok... WTF?! Skönt att de kan driva med sig själva i alla fall...


Jaaaaa, snuskgubben och modellen utan hjärna är tillbaka. Som vi har längtat. Eller som af-killen sa.. "Värdparet som Gud glömde".


Kroatien - Han är ju lite söt i alla fall. Intetsägande... bruden vill ligga med honom. 5 poäng.

Irland - Hilda tänker på typ Hannah Montana.. Hon sjunger inte riktigt hundra rent.. Tråkig blaha tjejpop som man hört 1 miljon gånger innan. Och fula är de också. 4 poäng.

Lettland - Ursäkta? Är det Markoolio? Låter som tre sånger i en...Vilken del ska föreställa en refräng? 0 poäng.

Serbien - Oj, snygga skor.. Hilda blir lite kåt. Fin frilla i alla fall. Gullefjun. Men sorgligt nog den mest melodiösa hittills.7,5 poäng.

Polen - Det låter precis som... åh! En annan låt.. Låter som en låt som man har tryckare till när man var yngre.. Och man blir sugen på att dansa igen.. Jobbigt uttal dock. Och lite svajigt. Man kommer inte komma ihåg den sen, för det finns för många sådana här låtar, tycker Hilda. 9 poäng.

Norge - ÅÅÅÅÅÅÅH! Han är ju såå söt. Sången är inte riktigt helt hundra.. Men han har ju sån utstrålning! Mumma! Hilda tycker att de hade kunnat styla honom bättre.. Men han är jävligt glad.. och man blir glad.. Hilda blir glad.. jag, jag blir KÄÄÄR. 14,5 poäng.


Tillbakablick, JA! Vi slipper programledarna!


Cypern - Vad gör detta flickebarn på den där scenen? Och när börjar låten? Aj aj, och det blev värre. Nej, när man sjunger falskt åker man ut. Bye bye. Stackars tjej. Man ska nog inte lita på när ens bror säger att man är bra. 3 poäng.

Slovakien - Zzzzzz, oj, där vaknade jag. Fattade kommentaren om att det kunde vara ett billarm som det stod i Aftonbladet nu. Det här är inte bra. Det är en ton som hon missar VARJE gång.  Oj, flera! Han ser ut som en luffare som de hittade på gatan. The screamer and the hobo. 3 poäng.

Danmark - Artikulera! Jag hör inte ett ord av vad han sjunger. Lite tråkig gubbrock. SVAJIG sådan dessutom. 8 poäng.

Slovenien - Jag gillar melodin, men det är lite absurt. Booooring. Och hon sjunger inte så bra. Inte så snygg var hon heller. GÄSP! 4 poäng.

Ungern - Var inte de första kläderna snyggare. Den här låten hade kunnat vara bra, om någon annan hade sjungit den.. Han skulle tränat lite kondition också , inte bara gymmat. Låter inte bra alls. .men tänk denna med typ Alcazar.. då hade den varit bra. 8 poäng. Det var ju en bra låt! Även om han sööög.

Azerbadjan - Hon är ju grymt söööt. Bitch. Catchy låt. Synd att inte Arash kan sjunga. Och de skulle nog tränat lite mer kondition. Eller rört på sig lite mindre. 10,5 poäng. Helheten var bra.

Grekland - Sakis! Mindre mage vill vi se! I refrängen hörs the Annas mycket mer än Sakis själv. Och den är väldigt "hackig". Men schysst låt.. Lite tjatig. 8 poäng.

Litauen - Måste han "waila" så mycket! Han är inte Justin Timberlake. Jag hör inte låten på grund av alla oooh och aaaah. Jobbig människa. 5 poäng.

Moldavien - Lite poäng måste de ju få för att låten heter Hora din Moldava. And, we like. Första som gör att vi vill svänga på rumpan. Vi gillart! Bruden är ju ascool. Jag gillar hennes alvstövlar. Hilda gillar hennes hår. 12 poäng.

Albanien - Lite skön. Men är det dvärgar eller kortväxta människor. Sagoprinsessan i det magiska landet. Hon har förstått det där med att har man ingen kondis så står man blixt stilla. Skönt beat. 9,5 poäng.

Ukraina - Porrnumret. Men hon ser ju att vara 45 år! Hon är väl typ bara 25 högst egentligen. Och sjunger hon själv eller? Jag tror inte det. Snyggt nummer! 10 poäng.

Estland - Mycket fioler i år. Känns som om jag har sett det här förut..? Men hon är söt. Och låten är också söt. 9 poäng.

Holland - Gamla gubbar ska inte ha på sig paljetter, glitter eller fjädrar. Inga mer kommentarer. 9 poäng.


KAN de där pajasarna bli sämre? Ja! Och knappen från helvetet är tillbaka. Hon är modell och han är snuskgubbe, ingen är programledare.


Shit, alla går vidare.. utom Norge.. vad händer.. bara två kvar!! NORGE!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! ÄLSKADE Alexander Rybak. Nu är jag lycklig.


Kan jag få vara frisk, tack!

Usch, jag hatar att inte vara helt frisk!

Idag fick jag gå hem från jobbet vid två för att jag inte orkade tänka längre. Min hjärna var helt mos och jag orkade knappt hålla ögonen öppna. Jag gick hem och tänkte att jag skulle sova någon timme innan jag kollade mailen hemifrån och jobbade lite... Men jag vaknade vid halv sju.

Nu är det en förkylning som är skurken. Vad himla skönt att jag i alla fall inte behöver gå på penicillin. Är lite trött på det efter tre veckor... =/ Men perfekt timing att när jag precis slutat med penicillinet så börjar detta.

Tur att jag inte har någon febertemometer hemma, så jag kan lura mig själv att jag är frisk och gå till jobbet i morgon. Tar jag tempen och har över 37,5 grader så inbillar jag mig alltid att jag är dödssjuk..

Eurovision Song Contest 2009 Semifinal 1

Som en sann Eurovision älskare måste jag självklart göra alla uppmärksamma på mina extremt viktiga åsikter om de olika bidragen. Eftersom jag vet bäst och aldrig har fel. Just det, Hilda och Karro bidrar oxå med sina expertkommentarer.. Vi ger 1-5 poäng. Max poäng är alltså 15 totalt. 5 av oss var...

1. Montenegro - Hilda gillar refrängen och tycker hon sjunger bra. Karro tycker dansaren har snygg häck. Jag hatar hennes uttal. Totalt poäng: 9.
2. Tjeckien - Dissad av alla. Totalt 0 poäng. Ett hån mot hela tävlingen. Ta bort honom. Hilda säger dock att om man tar bort muschen och rufsar runt honom i håret och gör honom längre, och byter kläder, så skulle hon kanske kunna tänka sig att ligga med honom.
3. Belgien - Han ser ut som om han har en pinne uppe i häcken. Karro tycker musiken är för hög så att man inte hör sången.. om man nu vil höra den.. Jag gillar själva musiken dock.. men.. Totalt 3 poäng.
4. Vitryssland - Han kan ju i alla fall sjunga.. även om han verkar kär i sig själv.. OJ, vilket fint halsband han har.. not. Karro: HAN HAR ROSA ÖGONSKUGGA! Han HAR rosa ögonskugga! Poäng: 9.
5. Sverige - GO Marlena GO! Vi är partiska och får inte rösta och ger därför inga poäng. Men internt: 12 poäng.
6. Armenien - Hilda kommer få mardrömmar om hennes ögon inatt. Karro tycker inte att rösterna passar ihop. Fast JAG gillar faktiskt refrängen lite. Men de ser ut som monster ur en disneyfilm.. onda häxor. Och vi fattar inte varför dansarna har strumpebandshållare.. 6 poäng. Hilda och jag är INTE överrens.
7. Andorra - Varför har dansarna så fula kläder.. Karro reagerar över sångerskans (som förövrigt var en del av Me and My som gjorde dub i dub) korta kjol.. På ett negativt sätt. Vi känner inte direkt nåt alls faktiskt.. Bara blhaha.. Jag tycker den är lite tjatig bara. 6 poäng.
8. Schweiz - Sjunger han en annan låt än vad de spelar..?  Den växer lite, jag gillar slingan i refrängen.. Oohaah:et känns lite som Kisa folkets Park, på ett positivt sätt. De HIlda skulle ligga med hittils. 11 poäng.
9. Turkiet - Minus för att tjejerna inte har så mycket kläder men den enda mannen på scenen är fullt påklädd. Mer minus för allt kråmande. Och vi väntar fortfarande på refrängen... den är inte så "mäktig" direkt. Man hör verkligen hur andfådd hon är. Borde tränat lite mer kanske. Hon sjunger ju inte ens i refrängen. 8 poäng.
10. Israel - Blaha.. Lite fin kanske.. Stort att det är en arab och en israel som representerar Israel. Det kan de få en extra poäng för. Totalt 6 poäng.

Paus - Killen i Greenroom var söt (den jag skulle ligga med hittills i programmet). Programledarna är katastrof. En gubbsjuk karl som är tillsammans med en brud som inte verkar kunna ett enda språk (Karros kommentarer) vad kan gå fel??

11. Bulgarien - Jag tycker bara det låter blä. Och falskt. Karro tycker det är för platt (och illusterar med sin bästa operaröst hur det ska låta). Han sjunger såååå falskt. Och låter som en kastrat pojke. 2 poäng.  
12. Island - Me like. Hon är som Islands svar på Taylor Swift i sin lilla prinsessklänning. En klänning som dock inte är så söt. Hon är grymt söt. Och sjunger grymt bra. 11 Poäng.. det är Hilda som är elak, hon tycker det är lite trist.
13. Makedonien - Me like, jag gillar att de sjunger på sitt eget språk och de sjunger bra och det är en bra låt. De får inga poäng för att de är snygga direkt.. Och hur mycket hårdrock är det att ha chinos på sig då? Totalt 11 poäng. Åter igen är det Hilda som är lite snålare än mig och Karro.
14. Rumänien - Varför har hon en svans på klänningen? Hildas förslag är att hon är en ekorre eftersom hon kom ut ur ett träd i början.. Trallvänlig låt, lite söt. Konstig dans helt plötsligt.. 10 poäng. Långt ifrån sämst.
15. Finland - Jag gillar den a lot. Värsta danslåten! Sommarplåga och kommer spelas mycket är kommentaren från mina damer i soffan. Rap:en är inte direkt höjdpunkten i låten. En av de få låtar där det faktiskt händer något. 12 Poäng!! Högst hittills.
16. Portugal - Hilda tycker inte hon ska ha svart på sig, det låter som en färgglad låt. Karro tycker att det måste hända nåt ordentligt för att de ska få en hög poäng av henne. Den är ju lite tråkig och går likadant hela tiden.. Men jag gillar melodin.. Totalt 7 poäng.
17. Malta - Chiara, hon har ju varit med två gånger tidigare. Och med samma låt igen känns det som.. Rösten är inte lika klockren heller gör Karro oss uppmärksamma på. Hilda tycker den är mäktig och ger hööög poäng. Högt av Karro oxå. Jag är lite trött på henne, men låten är bra.. Totalt 13 poäng.
18. Bosnien Hercegovina - I love this. Jag kan inte låta bli. De sjunger på sitt modersmål och låten är pampig och stor. Och han sjunger bra. De är coola och gör ett häftigt framträdande.. Hilda undrar om killen med långt hårs huvud var inklippt för det är så jäkla stort. Totalt 13 poäng.

Enligt oss borde alltså dessa gå vidare:
Bosnien Hercegovina 13 poäng. Rätt/Fel
Malta 13 poäng. Rätt/Fel
Sverige 12 poäng. Rätt/Fel
Finland 12 poäng. Rätt/Fel
Island 11 poäng. Rätt/Fel
Schweiz  11 poäng. Rätt/Fel
Makedonien 11 poäng. Rätt/Fel
Rumänien 10 poäng. Rätt/Fel
Vitryssland 9 poäng. Rätt/Fel
Montenegro 9 poäng. Rätt/Fel

Dessa gick vidare fast vi inte ville det:

Turkiet
Israel
Portugal
Armenien

Maanantai

Jag har skaffat mig Spotify.. eller ja, min kära Hilda har fixat så att hennes kära bror (som skulle bli min boytoy) fixat det till mig. Och jag hittar massa gamla gobitar som jag nästan glömt bort hur de lät. Som t ex Apulanta. Joko och jag var i Finland med hennes föräldrar och Maanantai och Käänä se pois finns för alltid i mitt hjärta. Underbara låtar, fast de är på finska.


Om någon kan finska får de gärna förklara vad de sjunger.. Det enda jag fattar är en att det handlar om en måndag. Och det låter som en riktig skitmåndag.

Nu är det bara en timma och tjugo min kvar till en annan musikalisk höjdpunkt, Eurovision Song Contest 2009, delfinal nr 1. Hurra. Heja Marlena... och Bosnien Hercegovina... och lite finland.

The Last Straw

Jag gillar verkligen Taylor Swift. Fast jag inte gillar henne egentligen. Fast det är väl mest för att hon har jättefint hår och är söt och rik och fortfarande ung. Medans jag är en gammal tant. Snart. Men jag är ju i alla fall inte 30 snart... haha! Bra att man kan se ljusglimtarna här i livet. Fast man är närmare 30 än 20.

All this time I was wasting hoping you would come around.
I've been giving out chances every time and all you do is let me down.
And it's taking me this long baby but I figuered you out.
And you're thinking we will be fine again, but not this time around.

You don't have to call anymore I won't pick up the phone.
This is the last straw, don't wanna hurt anymore.
And you can tell me that you're sorry but I don't believe you baby like I did before.
You're not sorry. No.

Min Nya Bikini

Var en snabbis inne på Nelly.com idag och kunde inte låta bli att köpa denna fina bikini! Är den inte helt underbar!?! Och inte alls dyr heller. Men detta är min andra bikini för i år så jag måste nog lugna ner mig nu... Har ju en gräns på högst tre nya bikinis per år, oavsett pris.


Barcelona

BOKAT!

Jag och Soff och Helen och en tjej till åker till Barcelona i sommar! Ska bli hur trevligt som helst. Fyra singeltjejer i en lägenhet som ligger mitt emellan stranden och city. Som Sex and the City fast på semester ungefär.

Skönt att ha mycket grejer att se fram emot nu!

Wolverine

Jag har ju glömt att skriva att jag och D var och såg Wolverine i söndags!!

Hur grym som helst. ASBRA film! Och sen är det ju inte till nackdel att Hugh Jackman inte direkt är äcklig att kolla på och han springer omkring utan tröja större delen av filmen. Och det är ju en actionfilm, med övernaturliga inslag. Det värsta jag vet är människor som går och ser filmer som XMEN och Bond på bio och sen säger att det inte gillade det för det inte var trovärdigt. Då har man ju missat hela grejen med filmerna. DE SKA inte vara trovärdiga. Det finns t ex inte mutanter på riktigt om någon missat det. Och James Bond är en påhittad filur.

Så det var mycket smällar och blod och eld, men det fanns verkligen även en story. En bra story faktiskt. Förvånandsvärt bra med tanke på att man egentligen är nöjd bara man får se Hugh J utan tisha och lite blod och eld...


MEN, det finns två små detalajer i filmen som jag stör mig på. Att en helikopter sprängs två gånger. Samma helikopter alltså. Och att de inte förklarar det här med att snubben som tydligen INTE ska vara hans riktiga pappa, ser ut exakt som honom (och spelas av Hugh Jackman), tror de har missat en scen där.. hm.. eller har JAG missat nåt? Nej, otänkbart.

På tal om sexiga killar...

..så fick jag hem min Twlight-film i förrgår. Såg den på kvällen då, och såg den igen med Daniel igår. Men D verkar inte riktigt förstå själva grejen. Kan vara för att han inte har läst böckerna och blivit totalt förälskad.. och en annan bidragande faktor kan ju vara att han inte förstår hur övernaturligt sexig Robert Pattinson är i rollen som Edward. Mums.

Bild från imdb

Men helt ärligt så måste jag erkänna att jag inte tycker att filmen är det bästa som visats ever direkt. Tycker allt händer för fort och det är viktiga detaljer som missas för att filmen inte kan var åtta timmar lång... men jag gillar att titta på den ändå. Dessutom är jag sugen på att läsa om böckerna.. Blir nog så. För jag har inget annat att läsa just nu.

Alexander Rybak

Måndagar klockan 20:00 går ju Inför Eurovision på SVT. Och i måndags var det dags för förhandsfavoriten Alexander Rybak. Jag hade faktiskt aldrig hört låten innan. Men jag gillar den, den är enkel och lite folkmusiksinspirerad. Och dansarna i bakgrunden är GRYMT duktiga. Men anledningen till att man t o m köper hans halvkassa uttal (hooourts och cooouuurst) och att texten är relativt bristfällig (han har skrivit den själv) är ju att han har sån himla charmig utstrålning och är sååå sööööööt. Jag vill bara ta hand om honom och trösta honom om folk är elaka mot honom. Och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite småsexigt med killar som spelar fiol....

Norges bidrag i 2009 års Eurovision Song Contest: Alexander Rybak - Fairytale


 

Rolig Kuriosa: Han fick ungefär 750 000 poäng i Norges final, tvåan fick 120 000 poäng.
Rolig Kuriosa nr 2: Tydligen har han svart bälte i sönderspelad låt i Norge (Källa: Eki Peki)

Hata Comhem!

Igår.. satt jag och kollade på tv. Och sen tänkte jag att jag skulle diska och fixa lite.

Och sen återvände jag till tvn efter ett tag, för att kolla på det ENDA programmet som jag följer slaviskt på tv; Navy CIS. Men vad ser jag då på tv? INGENTING. Bilden är helt svart! Så jag går ut på it och försöker gå in på comhems hemsida för att se vad som sker. Vad händer då? INGENTING. Hela sidan ligger nere. Försöker istället ringa till Comhems kundtjänst. Ja, gissa. INGET händer, det går inte att komma fram. Pratar med mina kära vänner. Deras funkar inte heller. 

Ingenting funkade, inga svar fick man nån stans.. Jag är bitter. Och dessutom funkar mitt trådlösa it fortfarande inte. Och han från Comhem som skulle ringa upp mig när han pratat med sina kollegor om vad som kunde vara fel... han har inte ringt upp mig. Dumma Comhem.

BLÄ!


Stockholm är farligt

Hm... jag har varit lite sugen på att ge mig ut och springa på sista tiden.. nu när det början blir varmt ute och så.
Så.. i går var jag och köpte mig ett par löparskor och gav mig ut och sprang.

Jag hade varit inne på jobb.se och kikat på en runda jag skulle kunna springa som var ca 4 km. MEN, när jag kommit ungefär till Skogskyrkogården och skulle springa på en lite större tråkig väg så såg jag en lite stig in i skogen, och kom fram till att den nog säkert gick ungefär parallet med vägen. Men det gjorde den inte... Jag kom helt vilse! Men jag sprang på för jag kände att jag hade ungefärlig koll på vart jag var.

Den som känner mig vet att mitt lokalsinne inte alltid är på topp. Men jag trodde verkligen att jag hade koll. Tills jag insåg att jag absolut inte hade det och var tvungen att fråga en man med hund vart jag var. Han frågade vart jag skulle och jag svarade Blåsut varpå han sa "OJ! Det är långt". Mycket gott tecken.

Men han hjälpte mig och tillslut kom jag hem. Gick in på jogg och kollade vart jag sprungit (hade rätt bra koll gatunamnen som jag försökte känna igen). Det visade sig att jag sprungit nästan 9!! km.

Behöver jag säga att jag inte kan röra mig idag? Och jag vet att det kommer bli värre i morgon. Tyck synd om mig.

RSS 2.0