Hemma igen!

Nu är jag hemma efter några underbara dagar i Florens!  Men det kändes som om det var nära att jag ALDRIG kom hem, haha! 
 
Flyget som jag skulle åka med skulle lyfta från Pisa vid 20:35, men vid halv nio hade vi fortfarande inte kommit på planet. De började incheckningen med de som hade köpt Priority en halvtimme innan vi skulle lyfta som vanligt, men de blippades bara igenom kontrollen och placerades på en buss (eftersom alla inte fick plats i bussen så satt jag och resten kvar på våra platser vid gaten). Vid ca 21:35 så fick vi äntligen åka till planet! Då hade många (främst barnfamiljer - eftersom det är de som köper priority) stått på bussen i en hel timme! Det fanns alltså inga sittplatser på bussen, bara ståplats! 
 
När vi väl kom ombord så berättade de att de hade fått byta plan, eftersom det planet de hade tänkt flyga med inte pallade vädret som var i Sverige ikväll.. Jaja, det kändes ju tryggt. Eller inte. Vi lyfte i alla fall till slut, ca 1,5 h försenade.
 
MEN, när vi väl kom fram till Skavsta och precis ska landa så vänder piloten nosen helt plötsligt (väldigt "våldsamt") nosen på planet uppåt igen, och kör gasen (eller vad den nu heter på plan) i botten och vi åker uppåt igen. Barn gråter och det är allmänt dålig stämning. Efter ett tag får vi information från personalen om att det är så dimmigt på Skavsta så det är problem att landa. Men vi ska cirkulera ca 30 min och försöka igen om vädret blir bättre. Så vi citkulerar och efter 30 min görs ett nytt försök - men med samma resultat, precis när man typ tror att planet ska ta i backen så vänder vi och börjar stiga igen istället. Barn gråter IGEN, och det är allmän nervös stämning.
 
Vi får information om att vi inte kan vänta längre (antar att vi inte hade mer bränsle) och måste landat på Arlanda istället. Rätt skönt med tanke på hur sena vi var och hur lång tid det tar från Skavsta hem, och från Arlanda skulle jag bara kunna ta en taxi hem, och vara hemma efter 40 min typ. Inte lika kul för den barnfamilj som satt bredvid mig med sina två sönder mellan typ 6-9 år, som bodde i Bromma, och som hade sin bil på Skavsta. Med hemnycklarna i.
 
När vi väl landat på Arlanda kommer nästa problem. Eftersom det inte är en planerad landning och det inte är några andra plan som ska landa vid denna tid så finns det NOLL taxibilar där. Och när jag ringer och försöker få dit någon säger de att det inte finns några bilar och de vet inte när de kommer kunna vara där. SUCK!
 
Efter typ 40 min väntan kommer första taxibilen och folk börjar kunna åka hemåt (förutom de som väntade på bussen som skulle ta dem tillbaka till Skavsta alltså). När jag fått min taxibil och är på väg hem, äntligen, får jag ett mail från Ryanair där de beklagar det inträffade, samt ger mig en länk till ett dokument där jag kan läsa om mina rättigheter - vilka så klart är inga alls. Tjoohoo!
 
Halv 3 på natten var jag äntligen hemma! Då hade jag inte ätit något sedan klockan 18:00 och var helt förstörd. Som tur var hade min älskade fästman gjort fiskpinnar och ris åt mig som jag kunde äta när jag kom hem! Det är kärlek det.
 
Ska lägga upp några bilder på vad vi har pysslat med i Florens i morgon tänkte jag - har allt i kameran nämligen!  

Så Här Tycker Folk
Postat av: Elin

Gå va härligt med en kompisresa! Det slår det mesta faktiskt! Trökig hemresa dock, särskilt om du ska upp och jobba dagen efter! Men men, slutet gott :) kram

2013-11-05 @ 22:01:34
URL: http://johlinspyret.blogg.se

Vad Tycker Du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Taggar
RSS 2.0