Nya Jeans?

Hm, jag har bestämt (igen) att jag ska sluta shoppa kläder på H&M, eftersom ALLT går sönder efter tre dagar. Förra gången köpte jag typ åtta plagg och 3 av dem gick sönder första eller andra gången jag hade på mig dem, och då räknar jag inte ens plagg där knapparna trillar av eftersom de ALLTID göra det på H&M-kläder.

Jag ska även sluta med Gina Tricot och allt annat billigt kraffs (dock gäller detta självklart inte strumpor, strumpbyxor, bh:ar och diverse annat smått och gott, BARA kläder, som man gärna vill ska hålla längre än tre sekunder) och börja med kvalité istället för kvantitet (kan oxå bero på att jag har rätt så stor kvantitet i min garderob redan). Dock är jag rädd att det ska sluta med att jag BARA här Filippa K-kläder, eftersom jag ÄLSKAR Filippa K. Det är så rent och enkelt med enkla snitt och snygga detaljer. Love it!

MEN, det första jag ska köpa är ett par ordentliga JEANS (eftersom H&M-jeansen alltså lyckas bli vridna på vänstra benet på mig av någon konstig anledning.. nån som känner igen sig??).

Jag tror jag ska köpa ett par Acne-jeans.. hade nämligen ett par sådana när jag gick i högstadiet/gymnasiet som höll i FYRA år! Och jag fick ca världens snyggaste rumpa i dem.. Så då blir future Husband nöjd oxå, hihi!
Det blir i alla fall ett par basic blå för det är det absolut viktigaste att ha i garderoben.


¨
ACNE HEX DC (bild från www.acnestudios.com)


Dessa funderar jag på. Tycker de är sjukt snygga. Och inte så farligt dyra: 995 kr.


Fotografiska Igen

Igår var jag och Hilda och Tove (med Miranda) på Fotografiska och kollade på de nya utställningarna!
Fotografiska är absolut mitt favvomuseum i hela Stockholm och jag har bestämt att jag ska se varenda utställning som de visar där!

Denna gång var huvudutställningen Fashion - Modefotografin genom tiderna.

Sjukt cool utställning där man kan se skillnaderna mellan hur man fotade mode på 30-talet mot nutidens mer provocerande fotografi. Askul att se! Och jag upptäckte nya fotografer som jag aldrig hört talas om tidigare (jag är ju inte så insatt inom just modefoto) bl a en svensk tjej som heter Camilla Åkrans som tar helt sjukt bra bilder. Och hon är tydligt väldigt känd så jag är jättemycket efter, haha!

Lite sneakpeaks (alla bilder från www.fotografiska.eu).

 
Russel James & Ralph Mecke

En annan utställning som oxå pågår just nu är Sandy Skoglund - The Artificial Mirror.
Hennes bilder tror man lätt är manipulerade men hon byggde upp scenerna flera månader innan och lade hur mycket tid so helst på själva arrangemanget, riktigt häftigt!


En Sandy Skoglund - A Breeze at Work (www.fotografiska.eu)

 


LOVEFILM - Buzzning

För ett tag sen var jag med i en kampanj där jag testade Lovefilm!

Det är en sajt på nätet där man för en viss summa per månad kan beställa hem filmer som man får hyra, hur länge man vill, tills man har sett dem.

Jag var med i en kampanj där jag fick testa på gratis i en månad och låna hem fyra filmer. Och det var faktiskt bra! Jag var pyttelite sugen på att fortsätta men min pojkvän tyckte inte att det var värt, han tyckte att vi kunde ladda ner filmer ifall det var något vi ville se och slippa "krånglet" med att skicka fram och tillbaka. Dessutom slippa betala för det... 

MEN, jag beställde t ex hem The Wizard of Oz, och den finns ju absolut inte att ladda ner på nätet.. Så det är skitbra för gamla klassiker som man vill se. Och jag har väldigt många sådana filmer som jag vill se. Så om man t ex håller på att gå igenom den där boken med 1 000 filmer som man måste sett innan man dör så är detta världens bästa lösning! =)

Men tyvärr är priset lite för högt speciellt eftersom man säkert inte kommer kunna se så många filmer VARJE månad.. Det minsta prenumerationspaketet ligger på 49 kr per månad. Och då får man bara hyra högst två filmer per månad. Ska man få hyra hur många man vill per månad måste man betala minst 149 kr per månad. Vilket i mitt tycke är TOO MUCH.

Så bra idé, men sänk priset.

Magnus Betner - Livet OrdNja.. Jag vet inte ja.. det känns lite som om jag redan har hört att Magnus Betner är en bitter, feministisk, Gudshatande liten skit som säger knu**la och fi**a mycket.

Men visst, han sa en del roliga saker, men det är ju inte så att jag hade mått dåligt om jag INTE hade hört det.
Tycker han kan vara skitrolig i shower där de är flera, men en och en halv timme med BARA en bitter liten Magnus Betner - Not so very fun faktiskt.

Sen säger han en hel del saker som är viktiga att ta upp och som är smarta, men jag vet inte om en Stand Up show är rätt forum för att börja argumentera om vad som är fel i Sverigedemokraternas manifest. Även om det är roligt så känns det för viktigt för att bara driva om där på något sätt. Dt är ju viktiga saker som borde komma ut till de små puckon som faktiskt röstat på Sverigedemokraterna.

Och sen gillar jag ju självklart inte hur han förklarar att alla som har växt upp i frikyrkliga hem är skadade för livet. Tycker själv att jag hade världens bästa uppväxt! Men å andra sidan så hade jag ju heller inte förbud mot att spela kort, gå på bio, lyssna på viss musik (även om min mamma inte var Marilyn Mansons största fan och gärna ville att jag skulle skruva ner volymen lite) eller dansa. Men ja absolut, hans uppväxt är ju ett helt säkert bevis för att ALLA FRIKYRKLIGA uppfostar sina barn så där! Eller kanske bara de allra mest fanatiska som lika gärna skulle kunna vara fanatiska inom vilken religion som helst, bara de får vara det.. Men det är ju bara min åsikt.

Förkastligt

Har ju varit helt förkastligt dålig på att blogga på sistone nen jag lovar att jag ska bättra mig framöver.
Redan 3 st. inlägg bara på lunchen idag liksom! Jag börjar på topp. Igen.

Och ikväll ska jag tex på Stand Up.. Magnus Betners nya show; Livets Ord. Kan säga att jag är lite skeptisk från början för börjar han gå on and on and on om hur löjligt det är med religion kanske jag går i taket.
Men vad jag menar är ju att detta måste jag ju blogga om i morgon; för alla mina (typ 3 som är kvar kanske..?) läsare är ju grymt sugna på att få veta exakt hur bra/mindre bra/förkastlig han var, eller hur?

Halsbandet

Kom helt otippat på att jag ju faktiskt hade en bild på halsbanden i min mobil så här kommer det. Är det inte helt underbart?


Le Världens Vackraste le Halsband

Ps. Funderar på att åka till Paris förresten. På en weekend eller så. Jag har en känsla av att jag har en naturlig talang för Franska... fast jag bara inte testat på det än.

Ett Helt År

Vadå ett år? Åh, vilken spännande rubrik!
Jo, idag var det exakt ETT HELT ÅR sedan jag och min beloved future Husband var på vår allra första dejt. Och det ska ju uppmärksammans på alla diverse sätt så klart.

T ex så var vi på en otroligt romantisk weekend i Götlaborg i helgen. Bodde på samma hotell som förra gången vi var där, i mars, Hotel Avalon. Eller vårt hotell som vi brukar kalla det. Det var otroligt, vi beställde samma paket som förra gången, som innefattar en fyra-rätters middag oxå. Fabulöst!

På lördagen var vi på stan och åkte det oerhörda Göteborgshjulet. Not so very spännande faktiskt. Jag hade bara panik och kallsvettningar under första varvet vilket är ett ganska mediokert betyg faktiskt.Le Wheel de GötlaborgSen var vi på Universeum också. Men det är ju alldeles för många barn på sådana där ställen. Och de paxar ju allt ju! Man får ju inte ens testa om man kan hoppa lika långt som en kanin eller en groda för att de står och håller på med allt hela tiden. Så himla irri! Man borde verkligen skapa ett typ Tom Tits med 18-årsgräns. Och gärna med alkoholtillstånd också. Tror det skulle kunna bli riktigt, riktigt roligt.

På kvällen var i och åt på Restaurang Fond som ligger typ nästan i Konsthallen fast bredvid. Mycket bra betyg på den, fast det var lite kallt. Men det var ju absolut inte i klass med vår fyra-rättermiddag på vårt hotell kvällen innan. Och då tog vi ändå en ännu dyrare avsmakningsmeny på Fond… Men det var absolut inget FEL på den.

Jag fick även världens finaste halsband av min perfekta future husband i ettårspresent. Min present; spökvandring i gamla stan med middag, kändes helt plötsligt lite snål och dålig. Ska försöka ordna bild på halsbandet snarast så att jag kan skryta…

Långt inlägg, hoppas någon orkar läsa, så de inte missar hur bra och trevligt jag och min future husband har det och hur extremt lyckliga och perfekta vi är tillsammans. Varje dag. Nästan i alla fall... haha!


RSS 2.0